
Malina liofilizowana grys 100g
LIO GRYS Malina liofilizowana 100g w postaci rozdrobnionej. Przekąska o słodkim smaku i intensywnym aromacie. Doskonale sprawdza się jako dodatek do śniadań, deserów i wypieków. Jest sprzedawana w wygodnym opakowaniu z elastycznym dnem typu doypack. Posiada praktyczne zamknięcie strunowe.
Malina liofilizowana grys - co to jest?
Malina liofilizowana grys to produkt spożywczy o intensywnym smaku i aromacie. Jest pozyskiwany w procesie liofilizacji, dzięki któremu zostały pozbawione wody, zachowując jednocześnie swój smak, strukturę i właściwości. Polega na zamrożeniu owoców i sublimacji lodu z ich struktury, a następnie obniżeniu ciśnienia w specjalnej kolorze, by lód zamienił się w parę bez przechodzenia w stan ciekły. Maliny stają się suche, a następnie są poddane rozdrabnianiu - ich struktura sprawia, że jeszcze łatwiej wykorzystać je przy tworzeniu deserów i słodkich dań. Co istotne, wydłuża się również ich termin przydatności do spożycia.
Maliny liofilizowane są gotowe do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania. Są niskokaloryczne i mogą stanowić dodatek do deserów dietetycznych.


Wartości odżywcze (produkt) w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: --- kJ/--- kcal
Tłuszcz: --- g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: --- g
Węglowodany: --- g
w tym cukry: --- g
Błonnik: --- g
Białko: --- g
Sól: --- g
Składniki:
Data minimalnej trwałości i kraj pochodzenia:
Termin ważności i kraj pochodzenia jest umieszczany na opakowaniu każdego produktu.
Alergeny:
Produkt może zawierać śladowe ilości: ( ----------------- )
Opakowanie:
------------------- jest sprzedawana w elastycznym opakowaniu z rozkładanym dnem (doypack), które można wygodnie ustawić bez obaw o przewrócenie i rozsypanie. Posiada również zamykanie strunowe, które umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie z zachowaniem szczelności, co bezpośrednio przekłada się na długą świeżość produktu - nawet na kilka miesięcy. Produkt należy przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci.
Przechowywanie:
---------------------- - jak przechowywać? Maliny liofilizowane charakteryzuje długi termin przydatności do spożycia. Niemniej również w ich przypadku nieprawidłowe przechowywanie może wpływać negatywnie na smak i strukturę. Aby tego uniknąć, warto trzymać je w szczelnym opakowaniu, w miejscu suchym i o optymalnej temperaturze.


Malina liofilizowana grys – z czym jeść?
Maliny liofilizowane mają wiele zalet: długi termin przydatności do spożycia, pyszny smak i łatwość przechowywania. Nie możemy również zapominać, że są bardzo wszechstronne i pozwalają na szerokie zastosowanie w kuchni. Jak można je jeść?
- Przekąska. Wiele osób uwielbia ich smak, dlatego jedzą je bezpośrednio z opakowania. Dla urozmaicenia decydują się także na mieszanie ich z suszonymi owocami, nasionami czy orzechami. W ten sposób można stworzyć mieszankę dostosowaną do indywidualnych potrzeb i wymagań.
- Dodatek do płatków śniadaniowych. Maliny liofilizowane można dorzucać do niemal każdych płatków - owsianych i kukurydzianych. Dodają pysznego smaku i chrupkości także jogurtom czy granoli.
- Smoothie. Choć nie są to świeże owoce, doskonale sprawdzają się także jako dodatek do koktajli. Nadają im intensywnego malinowego smaku i/lub mogą być przyjemną dla oka ozdobą.
- Desery. Maliny liofilizowane będą smacznym dodatkiem lodów, puddingów czy musów.
Dżem z malin liofilizowanych - przepis
Jeśli lubisz słodkie smaki, ale szukasz zdrowszych alternatyw, dobrym rozwiązaniem może okazać się np. dżem z malin liofilizowanych.
Składniki:
• 1 szklanka malin liofilizowanych,
• 1 szklanka wody,
• ¼ szklanki syropu kokosowego,
• 3 łyżki stołowe pektyny,
• opcj. szczypta soli.
Przygotowanie:
Do rondelka wrzuć wszystkie składniki oprócz pektyny i gotuj na średnim ogniu przez ok. 5 minut. Zdejmij z ognia, dodaj pektynę i wymieszaj, a następnie przelej do słoiczka, zakręć i odstaw na ok. 20 minut w chłodne miejsce. Produkt gotowy do spożycia.


SKU | BIO-707 |
---|---|
Kod EAN | 5904257906601 |
Producent | Bioswena sc |
Marka | Boswena |
Rodzaj opakowania | Doypack |
Gramatura | 100g |

