Migdały blanszowane BIO 1KG

68,90 zł
Czas realizacji 1-2 dni
Darmowa dostawa od 99zł*
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
99 zł

100% naturalne bez dodatków,

wysokiej jakości !

Mongolia i Chiny to tam zaczęła się uprawa migdałów przed kilkoma tysiącami lat, do Europy dotarły dzięki kupcom podróżującym Jedwabnym Szlakiem, następnie przybyły do Ameryki.

Migdały zawierają sporo: witaminy E, witaminy B1, B2 i PP . Migdały zawierają również potas i magnez. Migdały są wysokokaloryczne: 100 g dostarcza 580-650 kcal.

Migdały są doskonałą przekąską między posiłkami, stosuje się je również do ciast i deserów. W piekarnictwie znajdują zastosowanie do wyrobu masy migdałowej. Z nich wyrabiany jest marcepan. Z nasion migdała tłoczony jest bardzo smaczny, o wysokich walorach zdrowotnych olej migdałowy.

 

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wysokiej jakości produkt ekologiczny, certyfikowany. Bez dodatku sztucznych barwników, polepszaczy smaku i konserwantów.

Wyprodukowany zgodnie z normami dotyczącymi produkcji żywności i upraw ekologicznych.

Tylko kupując prawidłowo oznakowany produkt (posiadający nr certyfikatu bio) mogą być Państwo pewni, że pochodzi on z atestowanych gospodarstw i przetwórni stosujących ekologiczne metody produkcji.

 

  • Skład: 100% Migdały blanszowane ekologiczne
  • Gatunek: Spożywczy
  • Dawkowanie: Według uznania
  • Opakowanie: Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną.
  • Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
  • Pojemność: 1000g
  • Termin ważności i kraj pochodzenia na opakowaniu produktu.

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: 

różne orzechy, sezam, soja i inne towary

zawierające gluten. W związku z tym, pomimo

starań, prezentowany produkt może zawierać

śladowe ilości glutenu.

 

Przykładowe zastosowanie naszych migdałów :

Babka z migdałami

Pięknie pachnie, jest pyszna, a zapieczone na wierzchu słupki migdałowe przyjemnie chrupią. Babkę robi się bardzo szybko, wystarczy 20 minut i babka jest gotowa do upieczenia. Ciasto można upiec w foremce z kominkiem albo w formie do keksów. Babkę migdałową polecam na różne okazje. Smacznego!

Składniki:

  • 150 g mąki
  • 70 g mielonych migdałów
  • 300 g cukru
  • 180 g miękkiego masła
  • 3 jajka
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropel aromatu migdałowego
  • 30 g migdałów (np. słupki) do posypania

Przygotowanie:

Miękkie masło utrzyj razem z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym i aromatem migdałowym na gładką masę. Następnie dodawaj pojedynczo jajka i chwilę miksuj (do połączenia składników).

Zmniejsz obroty miksera i dodawaj na przemian mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami. Zmiksuj na gładką, jednolitą masę.

Masę przełóż do formy do pieczenia babek o średnicy 20 cm (posmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką). Na wierzchu posyp rozdrobnionymi migdałami.

Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez około 60 minut (do suchego patyczka). Przed wyjęciem z formy ciasto przestudź.


SKU EKO-46
Producent Bioswena sc
Marka Boswena
Rodzaj opakowania Doypack
Gramatura 1kg
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto