Migdały BIO 1 kg

67,90 zł
Czas realizacji 1-2 dni
Darmowa dostawa od 99zł*
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
99 zł

Migdały ekologiczne są doskonałą przekąską między posiłkami, stosuje się je również do ciast i deserów. W piekarnictwie znajdują zastosowanie do wyrobu masy migdałowej. Z nich wyrabiany jest marcepan. Z nasion migdała tłoczony jest bardzo smaczny olej migdałowy.

Składniki: migdały ekologiczne łuskane 1kg

 

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wysokiej jakości produkt ekologiczny, certyfikowany. Bez dodatku sztucznych barwników, polepszaczy smaku i konserwantów.

Wyprodukowany zgodnie z normami dotyczącymi produkcji żywności i upraw ekologicznych.

Tylko kupując prawidłowo oznakowany produkt (posiadający nr certyfikatu bio) mogą być Państwo pewni, że pochodzi on z atestowanych gospodarstw i przetwórni stosujących ekologiczne metody produkcji.

 

WITAMINY

Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A.

 

MINERAŁY

Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu.

 

  • Skład: 100% Migdały hiszpańskie ekologiczne
  • Gatunek: Spożywczy
  • Opakowanie: Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną.
  • Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
  • Pojemność: 1000g

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja i inne towary zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.

 

Migdały hiszpańskie, znane również jako migdały marcona, to odmiana migdałów pochodzących z Hiszpanii. Są to jadalne nasiona pochodzące z drzew migdałowych (Prunus dulcis). Migdały hiszpańskie są cenione ze względu na swój wyjątkowy smak, teksturę i wartość odżywczą.

Migdały hiszpańskie są charakterystyczne ze względu na swoją płaską, szeroką i zaokrągloną formę. Mają delikatny, słodki smak i kremową konsystencję. Są popularne w kuchni hiszpańskiej i mediterranejskiej, gdzie są wykorzystywane w różnych potrawach i deserach, w tym w słodyczach, pieczywie, sałatkach i sosach.

Wartości odżywcze migdałów hiszpańskich są podobne do innych odmian migdałów. Są one bogate w zdrowe tłuszcze, białko, błonnik, witaminy i minerały.


SKU EKO-45
Producent Bioswena sc
Marka Boswena
Rodzaj opakowania Doypack
Gramatura 1kg
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto