Kakao niealkalizowane w proszku 500g

17,90 zł
Czas realizacji 1-2 dni
Darmowa dostawa od 99zł*
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
99 zł

Kakao 500g

Naturalne bez dodatków !!!

Zawartość tłuszczy 10-12%

Produkt pakowany jest w opakowanie  ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.

Właściwości:

Kakao naturalne niealkalizowane o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%. Kakao ma postać drobnego proszku, charakteryzującego się gorzkawym smakiem. Kakao jest cenny źródłem flawonoidów mających właściwości antyoksydacyjne. Zawiera również bardzo dużo chromu, wapnia oraz magnezu pozytywnie wpływającego na układ nerwowy naszego organizmu. Może być ono używane jako podstawa do przygotowania kakao do picia czy tabliczki czekolady. Powszechnie stosowane jest również jako dodatek do ciast, deserów czekoladowych.

Stosowanie :

Stosować jako dodatek do wyrobów cukierniczych - ciast, ciasteczek i deserów.

Zawartość:

Opakowanie zawiera 500g Kakao

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

Składniki:

Kakao naturalne niealkalizowane

Termin ważności i kraj pochodzenia podane na etykiecie umieszczonej na opakowaniu produktu.

Informacja o allergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.

 

Kakao niealkalizowane, znane również jako naturalne kakao, to forma kakao produkowana z nasion kakaowca, która nie przechodzi przez proces alkaliczacji. Proces alkaliczacji jest stosowany w przypadku niektórych form kakao w celu zmniejszenia kwasowości i łagodzenia gorzkiego smaku, ale jednocześnie powoduje utratę niektórych naturalnych składników odżywczych.

Oto kilka cech i zastosowań kakao niealkalizowanego:

Smak i aromat: Kakao niealkalizowane ma bardziej wyrazisty i intensywny smak w porównaniu do kakao poddanego procesowi alkaliczacji. Charakteryzuje się głębią gorzkiego smaku, z delikatnymi nutami owocowymi i kwiatowymi. Jest również bardziej kwasowe w porównaniu do kakao alkaliczowanego.

Składniki odżywcze: Kakao niealkalizowane zachowuje większość naturalnych składników odżywczych obecnych w nasionach kakaowca. Jest bogate w antyoksydanty, takie jak polifenole, flawonoidy i katechiny, które przyczyniają się do ochrony organizmu przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Kakao jest również źródłem błonnika, żelaza, magnezu, potasu i innych minerałów.

 

Zastosowanie w kuchni: Kakao niealkalizowane jest popularne w kuchni do przygotowywania gorącej czekolady, ciast, ciastek, deserów, lodów i innych słodkości. Dodaje głębi smaku i bogactwa aromatu. Może być również używane jako składnik w smoothie, koktajlach, a nawet w niektórych wytrawnych daniach, takich jak gulasz z mięsa.

Kakao niealkalizowane oferuje wyjątkowy smak i wartości odżywcze. Jeśli zależy Ci na intensywnym i naturalnym smaku czekolady, kakao niealkalizowane może być doskonałym wyborem do różnych kulinarnej eksperymentów.


SKU BIO-300
Kod EAN 5904012747609
Producent Bioswena sc
Marka Boswena
Rodzaj opakowania Doypack
Gramatura 500g
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto